Foto arhiva

Credincioșii sărbătoresc în 15 august Adormirea Maicii Domnului, cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria. Cu acest prilej la Catedrala Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Sighetu Marmației vor fi mai multe slujbe specifice acestei zile.

 În seara dinaintea sărbătorii la biserică se săvârșesc Vecernia cu Litie și Prohodul Maicii Domnului.
”Pentru că nu toți credincioșii pot să participle la slujbele de la mănăstiri unde au hramul Adormirii Maicii Domnului, de vreo 20 de ani, de când sunt paroh la Catedrala Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, am renunțat să particip la slujbele de la mănăstire și am făcut programul care se face de obicei în ajunul, în noaptea dinaintea sărbătorii, la noi la catedrală. Marți seara începând cu ora 19:00, Vecernia, Litia cu binecuvântarea pâinii, a vinului, a untdelemnului, după care Acatistul Maicii Domnului și Paraclisul Maicii Domnului și Prohodul Maicii Domnului, e o slujbă deosebită Prohodul Maicii Domnului”, a explicat preotul Ioan Tomoiagă.
Credincioșii sunt așteptați la biserică și în ziua de Sfânta Maria.
”A doua zi va avea loc Sfânta Litughie și vor fi mai mulți preoți anul acesta la slujbă și sper să oferim tutror credincioșilor un popas duhovnicesc la noi la catedrală”, a adăugat preotul.
Din anul 2009 ziua de 15 august a devenit sărbătoare legală şi zi nelucrătoare, la fel ca în alte zece ţări europene.
Articolul precedentReacția președintelui PNL Maramureș, Ionel Bogdan, după declarația lui Gabriel Zetea privind violențele din Piața Victoriei
Articolul următorMaramureșean beat, lovit de o mașină în timp ce traversa pe roșu