Încă 6 oameni aflați în suferință vor primi şansa la o nouă viaţă datorită generozității unei familii din Baia Mare care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. 

Familia unui bărbat de 43 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare, cu un anevrism cerebral și care nu a mai putut fi salvat, a găsit tăria de a trece peste această imensă pierdere și a fost de acord ca organele lui să salveze alți semeni.

Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clini Fundeni,  Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au început cursa contracronometru pentru prelevarea de cord, ficat, rinichi, cornee şi ţesuturi osoase.
Astfel, prin bunăvoinţa acestei familii, un român va trăi prin transplant de cord, alţi 3 oameni primind această şansă prin transplant de ficat şi rinichi. Donarea ţesuturilor va ajuta şi mai mulţi oameni să-şi îmbunătăţească viaţă.

 

 

Articolul precedentAccident rutier mortal în Surdești
Articolul următorO plimbare cu ATV- ul s-a transformat într-o tragedie