Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, susține demersul Organizației Patronale a Retairelilor din România care cer închiderea imediată a centrelor comerciale de tip mall din întreaga țară, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor.

Gabriel Zetea a mai precizat că se impune demararea de urgență a demersurilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie.

”În acest context cer public Prefectului Judetului Maramures, închiderea zonelor non-alimentare și neesențiale ale centrelor comerciale din județul Maramureș, concomitent cu demararea unor solicitări ferme către Guvernul României, pentru a obține compensații financiare și stimulente economice pentru agenții comerciali afectați direct către această măsură. E nevoie ca economia Maramureșului să supraviețuiască acestei crize, este nevoie de măsuri ferme și cer imperativ Guvernului României sa adopte de urgență o serie de masuri, pe lângă cele foarte puține adoptate miercuri”, a declarat președinte Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Măsurile cerute de liderul județean sunt suspendarea până la finalul anului a plății creditelor bancare și a dobânzilor aferente, pentru firme și populație; amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate și stabilirea prin criterii clare a acestor domenii; scutirea, amânarea, prorogarea sau reeșalonarea plății taxelor și impozitelor aferente perioadei fără activitate; plata urgentă a restanțelor la plata indemnizațiilor pentru concediile medicale, precum și a restanțelor la rambursările de TVA.

 

Articolul precedentPericol pe drumurile publice – două dosare penale pentru conducere fără permis
Articolul următorGabriel Oprea, îndemn la mobilizare: Județele neinfectate cu coronavirus pot ajuta într-un efort național