Gavril Ropan, prim vicepreședinte PNL Maramureș și primar al comunei Coroieni, a abordat vineri, in cadrul unei conferințe de presă, un subiect care frământă, spune edilul, administrația locală.

“Făcând parte din categoria primarilor o să punctez aspectele vis a vis de bugetul național, până la urmă și bugetele locale. Dacă anul trecut s-au făcut atâtea greșeli în legea bugetului de stat vis a vis de administrațiile locale, anul acesta mă aștept la mai multe greșeli. Pentru că a trecut luna ianuarie și încă nu este adoptat bugetul național. Până ce ajunge la noi, la autoritățile locale, mai durează încă cel puțin o lună. Transmit pe această cale și colegilor primari că vom avea de lucru, că vom avea greutăți cu bugetele locale. E un lucru grav, care nu s-a mai petrecut în 15 ani de când sunt primar și o întârziere atât de mare cu alocarea bugetului nu a existat.

Pe de altă parte, avem mari probleme toate administrațiile locale astăzi. Dacă mă uit la guvernarea PSD nu acordă nicio importanță autorităților locale. Avem primării în județ care nu pot implementa proiecte pe fonduri europene din cauza faptului că au nevoie de anumite co finanțări și mă refer aici la cheltuieli neeligibile cu care nu se poate înainta. Nimeni nu îți acordă nicio atenție. Dacă ne uităm la guvernările trecute în situația în care aveai proiect pe fonduri europene erai ajutat de govern, din fondul de rezervă și din alte surse. Anul trecut în Județul Maramureș, au fost câteva primării ăn care s-au blocat salariile, din cauza lipsei de fonduri. Nu au putut să înainteze proiectele europene pentru că nu au avut co finanțare a sumelor neeligibile. Am avut situații, nu o să dau nume, și nimeni nu a luat în considerare. Pur și simplu autoritățile locale, primăriile, care reprezentăm comunități mai mici sau mai mari, sunt lăsate de o parte”, a declarat primarul comunei Coroieni.

Ropan a mai făcut referire și la câteva probleme ale administrației județene, respectiv la activitatea politică a partidului pe care îl reprezintă.

“Dacă în urmă cu 2 ani auzeam pe posturile de tv că va curge lapte și miere în județ, astăzi constatăm că nu este chiar așa și PNL va face o strategie de campanie atât la alegerile europarlamentae, cât și la cele locale, în care o să arătăm exact greșelile și promisiunile. Vom face o comparație între cee ace s-a promis și cee ace s-a realizat. M-as referi la câteva proiecte mari, cum ar fi groapa ecologică, proiect care a început acum 4 ani, însă astăzi suntem puși în situația în care noi nu avem unde să ducem gunoaiele menajere și bineînțeles, mai sunt și alte proiecte. Sigur, sunt probabil și câteva realizări, dar cetățenii așteaptă mai mult de la noi.

În ce privește activitatea politică aș PNL al vrea să vă spun că s-a parcurs tot județul, avem evidența tuturor membrilor, simpatizanților PNL, ba chiar s-a făcut un sondaj de opinie pe tema asta și pot spune ca PNL stă foarte bine în sondaje. Am primit în PNL până acuma peste 1000 de adeziuni. Avem și primari care ne-au căutat pentru a adera PNL”, a mai spus Ropan.

Articolul precedentVIDEO | Peisaj de iarnă, în Maramureș
Articolul următorConsiliul Județean Maramureș intenționează să construiască o parcare modernă în zona pârtiei de schi din Cavnic