Potrivit Ordonanței Militare nr. 4 primăriile sunt obligate să asigure recipiente cu soluții dezinfectante în scările blocurilor. Administrația locală din Cavnic s-a mobilizat repede și a început montarea dispozitivelor cu soluții dezinfectate încă de ieri.

Potrivit noilor reglementări, pe scara blocurilor trebuie făcută și dezinfecție periodică. Măsura s-a aplicat din 31 martie 2020.

”Am montat dispozitive cu soluții dezinfectante la toate blocurile de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale. Totodată vom dezinfecta periodic casa scărilor și alte spații comune. La propunerea mea, în ședința ordinară din 31 martie 2020, a Consiliului Local, au fost adoptate noi măsuri de sprijin pentru căvnicari. Astfel 300 de familii vor primi lunar tichete sociale în valoare de 70 lei/lună pentru achiziție de hrană, în cazul familiilor care și-au pierdut locul de muncă sau nu au niciun venit pe perioada stării de urgență. 1.000 de persoane vor primi câte un tichet cadou în valoare de 30 lei pentru achiziționarea de hrană. Lunar, 600 de tichete cadou cu o valoare de 15 lei pentru achiziționarea de dezinfectanți pentru fiecare familie din oraș pe perioada stării de urgență” a precizat Vladimir Petruț, primar orașul Cavnic.

Primarul Vladimir Petruț spune că aceste tichete sociale vor sprijini și agenții economici de pe raza orașului Cavnic, deoarece cumpărăturile se vor face de la magazinele alimentare din localitate.

 

Articolul precedentAmenzi mai mari pentru pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență
Articolul următorKlaus Iohannis, apel către români: Legea se aplică, se impune. NU se discută!