Primarii PSD din țară încearcă să intimideze cetățenii care au semnat inițiativa Fără Penali, spun reprezentanții USR. Conducerea USR Maramureş spune că primarul Vasile Coman din Vişeu de Sus exercită presiuni asupra  vișeuanilor care au semnat listele #fărăpenali. 

USR Maramureş spune că cetățenii sunt convocați la sediul primăriei unde sunt  puși să dea o declarație scrisă că au semnat acele liste.

„Acest gest abuziv reprezintă un act de presiune exercitat asupra oamenilor care au decis că nu mai vor să fie conduși de infractori. În fața acestui abuz USR Maramureș reamintește semnatarilor inițiativei cetățenești ”Fără Penali în funcții publice” DREPTURILE pe care le au:

• Nimeni nu este obligat să răspundă convocării primăriei. Primăria nu poate anula decât acele semnături pentru care primește o contestație scrisă.
• Nimeni nu poate fi forțat să dea o declarație împotriva propriei voințe. Validarea semnăturilor nu depinde de recunoașterea în scris a semnăturii. Primăria este OBLIGATĂ de lege să constate validitatea ei dacă nu s-a primit o contestație
• Cetățenii care sunt constrânși sau șantajați să scrie sau să semneze diverse declarații sunt rugați să ne contacteze de urgență pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte.

 

Prin aceste gesturi de intimidare primarul Vasile Coman, anchetat și declarat incompatibil de Agenția Națională de integritate în două dosare, încearcă să-și arate obediența față de conducerea centrală și județeană a partidului. Îi atragem atenția domnului Coman că exercitarea de presiuni și șantajarea semnatarilor este o infracțiune prevăzută de Codul Penal”, se arată într-o informare a USR Maramureș.
Articolul precedentA accidentat o femeie și a fugit de la locul faptei
Articolul următorApicultorii maramureșeni pot să afle care sunt noutățile în ceea ce privește utilajele sau tehnicile de lucru în domeniu