Apicultorii maramureșeni pot să afle care sunt noutățile în ceea ce privește utilajele sau tehnicile de lucru în domeniu de la specialiști. La târgul de miere din Sighetu Marmației este și un stand cu astfel de echipamente.

Ovidiu Tătaru este din Brașov și se ocupă de echipamente pentru apicultori de mai bine de 8 ani. Acesta spune că uneltele folosite de apicultorii sunt importante pentru a obține produse de calitate.

”Am venit cu echipamente, unelte și utilaje pentru apicultori, centrifuge, tratamente pentru albine, capace pentru borcane, avem orice îi trebuie unui apicultor. Am venit de la Brașov și de 8 ani de zile mă ocup de această afacere, depinde de an dacă este profitabilă sau nu, totul depinde de vreme, ca și în agriculturăm vremea face diferența”, a declarat Ovidiu Tătaru.

Printre cele mai căutate produse se află ambalajele pentru miere.

”Sticluțele pentru propolis, tratamente, sârmă pentru rame, sunt cele mai căutate. Majoritatea produselor sunt din import. Anul acesta a fost mai greu din cauza ploilor, din cauza pesticidelor la floarea soarelui, au fost producții scăzute, mortalitate mare”, a adăugat Ovidiu Tătaru.

Standul cu echipamente pentru apicultori a fost unul dintre cele mai vizitate din cadrul târgului de miere.

 

 

Articolul precedentPrimarul din Vișeu de Sus exercită presiuni asupra cetățenilor care au semnat inițiativa Fără Penali
Articolul următorPreședintele Consiliului Județean Maramureș: ”Există o creștere vizibilă a sectorului de turism în Maramureș”