Rovineta ar putea fi mai scumpă pentru anumite categorii de autovehicule. Ministerul Transporturilor propune un proiect de act normativ care prevede armonizarea tarifelor de utilizare a rețelei rutiere din România cu nivelul tarifelor stabilite la nivel european încă din luna februarie 2014.

Măsura se adresează doar transportatorilor rutieri de mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și potrivit Ministerului Transporturilor trebuie aplicată pentru a respecta Directiva europeană 1999/62/CE. Aceasta trebuia transpusă în legislația națională încă de la 1 martie 2014 iar termenul nu mai poate fi amânat pentru că există riscul deschiderii procedurii de infrigement împotriva României.

Normativele europene prevăd că tariful zilnic, fix și unic, pentru toate categoriile de vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, este de 12 euro. Odată cu transpunerea tarifului zilnic s-au recalculat tarifele cu valabilitate pentru perioade de 7 zile, 30 zile, 90 zile și 12 luni, astfel încât să fie respectate proporțiile prevăzute în Directivă. Transpunerea acestor normative nu modifică tarifele pentru  categoriile de vehicule, A, B, G și H.

Proiectul este în dezbatere publică până la data de 1 septembrie.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentAtenționare meteorologică de instabilitate atmosferică până duminică seara
Articolul următorExamen de promovare în clasă și grad profesional la Primăria Sighet