În Sighetu Marmației ar putea fi implementat un proiect care se adresează unităților de învățământ de tip vocațional și profesional, respectiv Liceului Tehnologic Marmația și Liceului Pedagogic Taras Șevcenko. În urma acestui proiect unitățile de învățământ vor fi dotate cu echipamente necesare pentru derularea activităților.

Consiliul Local Sighet a dat vot favorabil proiectului de hotărâre privind aprobarea cofinanțării de la bugetul local al municipiului Sighetu Marmației a proiectului ”STEM Educație în școli Vocaționale și Profesionale”.

”La Liceul Tehnologic Marmația se va dota un atelier mecanic cu echipamente în valoare de 26 000 euro, echipamente cerute de către profesorii, maiștri de acolo. La Liceul Pedagogic Taras Șevcenko undeva într-o sumă de aproximativ 24 000 euro va fi dotare cu echipamente de tip calculatoare și alte bunuri materiale necesare pentru învățământul pedagogic”, a explicat Claudia Gampe, consilier Compartimentul Strategie în cadrul Primăriei Sighetu Marmației.

În prezent proiectul este în faza de contractare iar contractul de finanțare ar urma să fie semnat până la sfârșitul acestui an.

 

 

Articolul precedentZiua Z pentru Guvernul Orban. Premierul desemnat acuză un „boicot jenant” al PSD
Articolul următorViaţa bate filmul. Trei tineri din Sighet au reclamat că au fost agresaţi de persoane necunoscute într-o sală de cinema dar când a venit poliția au dispărut