Rotary Club Sighet & Rotary Club Sighet Voievodal continuă și în 2018, programul „Promenada Inimilor” – proiect de amenajare a unui traseu accesibil – ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie 2018.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” ne avertizează Prof. Dr. Dan Gaiţă– membru în Coordonator Naţional de Prevenţie Cardiovasculară.
Traseul din  Sighet are o lungime de aproximativ 3 km, începând de la intrarea pe Aleea/ Strada Mihai Eminescu. Lansarea traseului va avea loc în 29 septembrie 2018, ora 11:00 prin organizarea unei plimbari în grup, la care sunt invitați  să participe toți locuitorii Sighetului.
„Vă invit la mișcare, la o acțiune pro-activă care să ne consolideze starea de sănătate și să țină la distanță potențialele pericole… cardiovasculare ”  dr. Horea Bedeoan (Președinte Rotary Club Sighet)
Programul inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.
Articolul precedentEchipa de baschet CSM Sighet debutează în Cupa României
Articolul următorLa volan fără permis şi sub influenţa alcoolului