În perioada 11 – 13 martie 2019, în toată țara are loc simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a. Nemulțumiți de introducerea simulării Evaluarii Naționale pentru elevii din clasa a VII-a, Consiliul Național al Elevilor îndeamnă școlarii să predea foaia de examen goală.

Subiectele de la Evaluarea Națională sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, nu este de acord cu introducerea Simulării Evalurii Naționale și pentru elevii din clasa a VII-a și au inițiat un protest.

„Dăm foaia goală pentru că încă o evaluare în clasa a VII-a este nejustificată, când încă nu ne-a fost clarificat de ce am dat-o pe cea din clasa a VI-a, căci încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competențele noastre, nici mai puțin stresați la gândul că ne așteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene și evaluări standardizate, nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm”, precizează Consiliul Național al Elevilor.

Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor precizează că prin acest protest speră să ajute generațiile viitoare, să nu fie generații de sacrificiu și de cobai ai Ministerului Educației Naționale.

Articolul precedentMiting contra injustiției sociale. Grefierii ies și rămân în stradă pe termen nedeterminat
Articolul următorOnceștenii își promovează tradițiile prin proiectul ”La izvoarele satului: tinda bisericii și tinda casei