Mai multe instituții publice și private din România și-au suspendat astăzi activitatea timp de 15 minute în semn de protest pentru lipsa autostrăzilor în țara noastră. De la ora 15:00 postul de radio Sighet FM s-a alăturat acestui protest și a difuzat timp de 15 minute imnul național al României.

Sighetenii s-au alăturat protestului inițiat de Ștefan Mandachi, un om de afaceri din Suceava care a construit simbolic primul metru de autostradă din Moldova. La postul de radio Sighet FM a fost difuzat timp de 15 minute imnul României iar taximetriștii din Sighetu Marmației au lăsat geamurile jos și au dat muzica tare. Toți cei care s-au alăturat acestui protest au cerut același lucru, construirea autostrăzilor în România.

”Ar trebui să fie mai multă lume,  este binevenită această campanile, avem nevoie de autostrăzi”, a spus un taximetrist.

”Aș vrea să se facă ceva în țara asta, să se facă drumuri, șosele că de la Revoluție încoace nimic. Eu cred că va avea efect, avem speranța”, a adăugat un alt taximetrist.

”Am decis să ne alăturăm și noi acestei campanii deoarece ne influențează direct lipsa autostrăzilor în România șia cest lucru afectează inclusiv economia țării. Eu cred că este o inițiativă bună pentru că numai prim mobilizare putem să facem ceva”, a spus reprezentantul unui magazine din Sighetu Marmației.

Și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței și-a întrerupt programul pentru 15 minute pentru a fi alături de cei ce protestează pentru a atrage atenția asupra dezastruoasei situații a șoselelor și autostrăzilor din România.

 

 

Articolul precedentTreceri de pietoni periculoase în Sighetu Marmației
Articolul următorControale în Sighetu Marmației privind folosirea centurii de siguranță