Statisticile arată că zonele cu treceri de pietoni prezintă un risc crescut de accidente rutiere mai ales pe timp de noapte. Odată cu lăsarea serii trecerile de pietoni din Sighetu Marmației se transformă într-un pericol pentru cei care se încumetă să treacă deoarece iluminatul zebrelor lipsește cu desăvârșire.

Șoferii se plâng că din cauza lipsei iluminatului trecerilor ajung să vadă pietonii foarte târziu, în vreme ce acestora din urmă le este frică să traverseze strada pe zebră de teama că ar putea fi loviți.

”În zona CIL  e foarte slab iluminat orașul. Cel puțin pe partea asta a orașului s-ar putea îmbunătăți iluminatul public”, a spus un sighetean.

”Nu e luminat deloc la trecerile de pietoni, dar avem grijă. Să ilumineze mai bine mai ales la trecerile de pietoni”, a adăugat un bărbat.

”Ar trebui lumina să fie mai tare aici, dincolo nu este deloc. Pe nimeni nu interesează numai dacă se întâmplă un accident atunci déjà e bai”, a explicat o sigheteancă.

”Normal că ar trebui să ia măsuri, stăm aici ca în codru. Nu sunt becuri, găuri sunt câte vrei”, a precizat un șofer.

Lipsa iluminatului la trecerile de pietoni nu este singura problemă. În mai multe zone din oraș nici marcajele de pe trecerile de pietoni nu sunt vizibile.

 

Articolul precedentZiua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită la Sighetu Marmației
Articolul următorProtest în Sighetu Marmației. Și sighetenii vor autostrăzi în România