Consecinţele conducerii cu viteză sunt de multe ori tragice: pierderea unor vieţi sau rănirea gravă a unor persoane care pot rămâne cu sechele pentru tot restul vieţii.

Polițiștii Serviciului Rutier Maramureş, în colaborare cu cei din Sălaj şi Satu Mare, au desfășurat vineri, 20 decembrie, între orele 10.00 – 14.00, o acțiune pentru reducerea riscului rutier şi depistarea șoferilor care nu respectă regulile rutiere, în special a celor care conduc cu viteză excesivă.

Poliţiştii au fost prezenţi pe D.N.1C Ileanda – Glod – Mesteacăn – Șomcuta Mare – Baia Mare – Seini -Livada, folosind 14 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate “în cascadă”.

În cadrul acțiunii, polițiștii au oprit pentru verificări peste 265 de autvehicule. Din cele 198 de sancţiuni aplicate, 140 au fost pentru depăşiri ale limitelor legale de viteză. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 115.000 de lei. De asemenea, 24 șoferi au rămas fără permisele de conducere.

Poliţiştii recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană.

Articolul precedentCe mai caută românii pe Internet?
Articolul următorTemperaturi ridicate de Crăciun și Revelion