Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. In cursul noptii, pe arii relativ extinse, au cazut precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 1.4 l/mp, la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -1 grad la Ocna Sugatag si 2 grade la Sighetu Marmatiei, Targu Lapus si Baia Mare.

Stratul de zapada era prezent pe arii extinse si masura, aseara, pana la 71 cm la Baraj Firiza.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -3 grade la Ocna Sugatag, Cavnic, -2 grade la Borsa, -1 grad la Targu Lapus, 0 grade la Viseu de Sus, Petrova si Sighetu Marmatiei si 1 grad la Baia Mare. Cel mai rece a fost la Vf. Iezer, -10 grade.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Pe sectoarele de drumuri nationale se gaseste zapada framantata care masoara pana la 1 cm, doar pe DN 18, în Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Celelalte sectoare au carosabilul curat si umed. Cerul este acoperit. Ninge in Pasul Gutai, fulguieste in Pasul Prislop, pe Dealul Hera, Dealul Stefanitei si Dealul Huta-Certeze. Ploua pe DN1C si E58. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 200 de metri, pe Dealul Hera si Dealul Stefanitei. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 20 utilaje si au imprastiat 83 tone material antiderapant.

A nins noaptea trecuta si pe sectoarele de drumuri judetene, din zona de deal si de munte. Angajatii societatii care asigura practicabilitatea sectoarelor de drumuri judetene au intervenit cu 34 utilaje si au imprastiat 366 tone material antiderapant. Raman inchise temporar DJ 183 Valea Neagra –Izvoare si DJ 183A, Mara-Runcu, datorita pericolului producerii de avalansa (zapada masoara in afara partii carosabile 107 cm).
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -3 grade la Ocna Sugatag si Cavnic, -2 grade la Sighetu Marmației, Petrova, Viseu de Sus si Borsa, -1 grad la Targu Lapus si 1 grad in Baia Mare.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Botiza, Mara si Cosau, Lapus, Suciu si Firiza. Ingramadiri de gheata exista la malurile raurilor Iza si Mara. Un pod de gheata s-a format pe cursul raului Lapus. Apa curge peste podul de gheata. Sunt poduri de gheata suspendate pe cursurile raurilor Cavnic si Firiza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Stratul de zapada masoara: 120 cm la Cavnic, 99 cm la Firiza, 95 cm la Baiut, 92 cm in Pasul Gutai, 64 cm la Luhei, 62 cm la Coroieni, 58 cm la Grosii Tiblesului, 43 cm la Razoare, 42 cm pe Valea Vaserului, 40 cm la Suciu de Jos, 39 cm in Baia Borsa si Poiana Borsa, 38 cm la Targu Lapus, 36 cm la Moisei, 32 cm la Lapusel, 30 cm la Mara, 22 cm in Baia Mare si Vf. Iezer, 18 cm la Ocna Sugatag.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor din judet. Ramane inaccesibil accesul pe drumul forestier ”Boriste”, din cauza copacilor/brazilor prabusiti si a stratului de zapada care masoara peste un metru. În aceste conditii ramane nealimentat Vf. Ignis (cabluri de alimentare cu energie electrica rupte de brazi prabusiti).
Vremea va fi apropiata astazi in judetul nostru de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse va ninge. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 10 l/mp si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 3 grade, iar cele minime intre -2 si 0 grade.
Luni, 21 ianuarie a.c., progonoza meteorological prevede ca vremea ramane apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros si local, indeosebi in cursul noptii, va ninge si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grad, iar cele minime intre -5 si -3 grade.

Articolul precedentConsiliul Județean Maramureș intenționează să construiască o parcare modernă în zona pârtiei de schi din Cavnic
Articolul următor200 km de drum judetean vor fi in șantier in 2019. Autoritățile cer sprijin poliției