Râul Vișeu este amenajat împotriva inundațiilor, în regim de urgență, în localitatea Vișeu de Sus. Lucrările trebuie finalizate până la mijlocul lunii decembrie a acestui an.

Administrația Națională Apele Române, instituție aflată în coordonarea Ministerului Apelor si Pădurilor, a propus prin Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, amenajarea râului Vișeu, în aval de confluența cu râul Vaser, în localitatea Vișeu de Sus. Obiectivul de investiții, a cărui valoare este de 840.000 lei (fără TVA), a fost aprobat prin HG 582/2018. În urma inundațiilor din acest an, consolidările de mal de pe râul Vișeu din localitatea Vișeu de Sus au fost distruse. Guvernul, prin Ministerul Apelor și Pădurilor, a dispus realizarea, în regim de urgență, a lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor a celor aproximativ 12.000 de locuitori din zonă, a gospodăriilor și a obiectivelor turistice. După întocmirea proiectului tehnic, a fost semnat contractul de lucrări și a fost predat amplasamentul constructorului. Acesta a realizat săpături pentru executarea fundației și a finisat taluzele. În prezent se execută protecția de mal din anrocamente. Lucrările de recalibrare a albiei urmăresc traseul albiei naturale, acestea fiind adaptate la spațiul limitat pe care îl prezintă cursul. Conform graficului de execuție, termenul de finalizare a lucrărilor este 15 decembrie 2018.

 

Articolul precedentTânără cu plagă toracică penetrantă, salvată de medicii băimăreni
Articolul următorROI DE STELE: Prima imagine realizată în Observatorul astronomic al Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare