Reacții dure din partea iubitorilor de animale după ce un elefant a fost plimbat pe un camion prin Sighetu Marmaţiei pentru a promova un spectacol de circ. Potrivit legii este interzisă folosirea animalelor sălbatice în spectacole de circ.

Pe site-urile de socializare au apărut mai multe imagini în care un elefant este plimbat prin Sighet pe un camion pentru a promova spectacolul de circ ce va avea loc zilele acesta în oraș. Revolta iubiturilor de animale este cu atât mai mare cu cât în urmă cu mai bine de un an au fost interzise prin lege spectacolele de circ cu animale sălbatice.

”Art.17 si 24 din legea 205/2004,modificata în iunie 2017 interzice circul cu animale salbatice! Dar ce sa vezi, la Sighet este permis!Felicitari autoritatilor, sunteti un exemplu”, a scris un internaut.

”Dacă asta vi se pare normal, atunci aveți probleme. Mergeți, râdeți, aplaudați și încurajați suferințele animalelor. Dacă ar exista iadul animalelor, noi oamenii am fi diavolul. Și suntem”, este unui iubitor de animele.

Potrivit legii infracțiunea este pedepsită cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

 

 

Articolul precedent În timp ce adăpostul câinilor fără stăpân din  Sighetu Marmației este ocupat în totalitate, haitele de câini comunitari se plimbă prin oraș
Articolul următorCe locuri sunt pentru admiterea în școlile de agenți sau subofițeri ale MAI