Ministrul Sănătății reamintește măsurile pe care autoritățile, unitățile sanitare și populația trebuie să le ia în această perioadă în care se înregistrează o creștere a îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și gripă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, în primele trei zile ale săptămânii trecute la nivelul unităţilor şcolare au fost raportate 5.823 de cazuri de îmbolnăviri de gripă, iar acest număr justifică solicitarea pe care Ministerul Sănătăţii a făcut-o Ministerului Educaţiei pentru a suspenda vineri cursurile. De astăzi s-au reluat cursurile în școli, însă Sorina Pintea a precizat că alte decizii de suspendare a orelor de curs pe o perioadă limitată de timp se vor aplica punctual.

Mai mult, este necesar ca populația să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal.

Se recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare, izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei și respectarea măsurilor igienico-sanitare în cazul tusei și strănutului, precum și purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical.

Articolul precedentZiua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului va fi marcată și în Sighet
Articolul următorNouă șoferi depistați la volan, în acest week-end, sub influența alcoolului