Tot mai multe persoane caută un superaliment care să le asigure rapid nevoile nutritive şi energetice zilnice. Specialiștii spun însă că până acum nu s-a dovedit existența unui astfel de aliment, dar experienţa clinică dovedeşte existenţa a zece grupe de produse alimetare care sunt absolut necesare unei alimentaţii sănătoase.

 

 Fructele de pădure, peștele, verdețurile, roșiile sau legumele sunt câteva dintre alimentele pe care nutriționiștii le recomandă pentru o bună calitate a vieţii.

 

”De-a lungul timpului, în special în ultima vreme în care avem acces destul de larg la informație, populația caută un aliment care să țină loc atât de sursă de energie cât și ca medicament. Oricât de mult s-a căutat acest super aliment, s-a dovedit a fi un mit și toți cei care au clamat că au găsit un astfel de superaliment s-au făcut de râs. Totuși putem să discutăm despre existența unor alimente care au valențe extraordinare în ceea ce privește nevoile energetice cât și nevoile nutriționale care aducându-le în aportul zilnic acestea contribuie la sănătatea generală a organismului”, a explicat Adrain Danciu, medic specialist în nutriţie.

 

Medicii specialiști în nutriție spun că există 10 alimente care dacă sunt consummate cu regularitate au efecte benefice asupra sănătății.

 

”S-a ajuns la concluzia că sunt zece alimente de bază care aduse în aportul zilnic asigură mare parte din ceea ce căutam la acel superaliment despre care vorbeam. Aș începe lista aceasta cu peștele care este o sursă de proteine de foarte bună calitate, sunt ușor asimilabile dar conțin și acele grăsimi bune, nesaturate bogate în Omega 3 și Omega 6 care asigură o protecție și vasculară. Un alt aliment care ar fi bine să nu lipsească din hrana noastră sunt fructele de pădure, mure, zmeură, coacăze sau afinele. Sunt alimente bogate în vitamina C. Un alt aliment care ar fi bine să nu lipsească din nutriția unui subiect normal sunt verdețurile. Prin conținul lor bogat în clorofilă asigură o protecție antitumorală crescută”, a adăugat Adrian Danciu.

 

Printre alimentele recomandate de nutriționiști se află și iaurturile, uleiul de măsline, semințele și cerealele integrale.
Articolul precedentSesiune de instruire pentru obţinerea de finanţări de la stat pentru stimularea investiţiilor
Articolul următorExproprierile dau bătăi de cap consilierilor locali băimăreni