Handbalistele de la CS Minaur Baia Mare au terminat la egalitate, 24-24, meciul de la Brăila, disputat împotriva echipei locale Dunărea în cadrul etapei a doua a Ligii Florilor.

Fetele de la CS Minaur au jucat cu mult curaj şi determinare, iar în minutul 17 conduceau cu 10-6. Profitând de o superioritate numerică, dar şi de câteva erori tehnice ale băimărencelor, echipa locală marchează de trei ori consecutiv. Lisewska înscrie pentru 9-11, după care urmează o revenire spectaculoasă a Dunării Brăila, echipă care a beneficiat de 7 aruncări de la 7 metri în prima repriză.
Încurajate de circa 1.600 de suporteri brăilencele pleacă la vestiare cu avantaj de un gol (13-12), însă CS Minaur joacă în ultimul minut în dublă inferioritate numerică  după ce au fost eliminate Burlachenko şi Shteriova.
Jucătoarele antrenate de Dumitru Berbece profită de avantajul numeric şi în debutul reprizei secunde şi Dunărea se desprinde la 3 goluri (15-12 în minutul 33). Băimărencele însă nu se dau bătute. Cu Helena Rysankova în zi de excepţie (7 goluri din acţiune) şi cu Adriana Medvedova remarcabilă în poartă (a avut 15 intervenţii, inclusiv 3 aruncări de la 7 metri apărate) ele au egalat la 15 în minutul 36. Arbitrii clujeni Nedelea şi Mârza acordă încă 3 aruncări de la 7 metri în favoarea gazdelor în repriza secundă, însă doar una este transformată.
Finalul a fost  unul electrizant. Dunărea are avantaj de două goluri (24-22) cu cinci minute înainte de final. Shteriova şi Cîrstea punctează decisiv şi Minaur egalează la 24. Alina Czeczi Vătu ratează în ultimul minut de pe extremă, iar echipa băimareană are 45 de secunde la dispoziţie să marcheze golul victoriei. Marija Shteriova înscrie spectaculos cu o aruncare de la 9 metri însă întreaga asistenţă rămâne nedumerită: arbitrii anulează golul şi acordă o aruncare de la 9 metri pentru un fault asupra Marijei. Costică Buceschi cere time-out şi Minaur mai încearcă odată să finalizeze. Mingea ajunge la pivotul Oana Bondar, care se întoarce cu două adversare în spate, însă arbitrii acordă din nou 9 metri şi rezultatul final este 24-24.
Gazdele au beneficiat de nu mai puţin de 10 aruncări de la 7 metri (şase au fost însă ratate!) şi de două ori dublă superioritate numerică în momente importante ale partidei.
Articolul precedentLa început de an şcolar preşedintele liberalilor maramureşeni trage un semnal de alarmă
Articolul următorLecție de istorie dedicată Centenarului Marii Uniri