Naționala de rugby a României va disputa pe 10 noiembrie, un meci de baraj pentru menținerea în Rugby Europe Championship 2019, în care va întâlni Portugalia. Partida va avea loc în Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, de la ora 14:00.

Pentru această întâlnire, staff-ul tehnic  format din Thomas Lièvremont, Danie de Villiers și Dănuț Dumbravă a stabilit un lot de 34 de jucători, 19 înaintași și 15 jucători de treisferturi. Din aceștia, 7 evoluează în Franța, unul în Anglia, 7 sunt de la CSA Steaua, 8 de la CSM București, 7 de la Timișoara Saracens, 3 de la Baia Mare și unul de la Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare. În acest lot, nouă jucători se află înaintea debutului pentru Stejari. Cel mai tânăr jucător convocat este Paul Popoaia, 18 ani și 5 luni, legitimat la Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare. Stejarii se află în cantonament la Baia Mare, de duminică, 4 noiembrie.

”Va fi un meci important. De 29 de ani nu s-a mai organizat un meci internațional al României, în Baia Mare și vrem să nu ne fie rușine că am reușit să aducem acest meci în Baia Mare. Meciul va începe la ora 14:00. La ora 12:00 se va deschide arena pentru public. Intrarea este liberă, fără a plăti ceva. A fost dorința noastră pentru publicul băimărean și pentru publicul care vine să vadă meciul”, a declarat Călin Matei, vicepreședinte FR Rugby.

Spectatorii care vor dori să părăsească la pauză interiorul arenei şi vor să revină pentru partea secundă a partidei o pot face doar în cazul în care vor mai exista bilete disponibile. La meciul de baraj s-a anunțat deja lume multă din afara orașului și județului. Traficul rutier va fi restricţionat parţial în zona Bulevardului Unirii – Strada Transilvaniei şi Strada Rachetei.
Intrarea spectatorilor se va face pe o singură poartă, cea de lângă Sala Sporturilor „Lascăr Pană”.

”În urma analizei, recomandăm ca accesul să se execute cât mai devreme în arenă pentru a preveni înghesuiala. Avem un obicei să se vină pe ultimul moment. Recomandăm să se vină începând cu ora 12:00. Recomandăm să lase autovehiculele cât mai departe de baza sportivă pentru a preveni ambuteiajul și neplăceri generate de găsirea unui loc de parcare. De asemenea, nu recomandăm să se vină cu bagaje voluminoase întrucât este obligatoriu și se va face controlul la accesul în tribună”, a recomandat prim-adjunctul IJJ Maramureș, Mihai Haiduc.

În urma deciziei World Rugby de a descalifica România de la Cupa Mondiala 2019 din Japonia și de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucător neeligibil în partidele de calificare, Stejarii au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, România trebuie să joace barajul cu Portugalia, care a câștigat Rugby Europe Trophy 2018, învingătoarea urmând să evolueze în ediția 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

 

 

Articolul precedentCursuri de arbitraj cu Cristian Balaj și Zoltan Szekely
Articolul următorPOLIȚIȘTI CU INIȚIATIVĂ: Treceri pentru pietoni 3D, în Baia Mare