Ingeniozitatea escrocilor nu are limite. O femeie domiciliată în Baia Mare era cât pe ce să fie înșelată. Aceasta a fost contactată pe telefonul fix de către o un necunoscut, care a pretins că este polițist, și care i-a transmis ca soțul ei a accidentat cu autoturismul două minore.
În continuare, băimăreanca a fost directionată telefonic către procuroarea de caz, care i-a spus că soțul ei urmează să fie arestat, dar că îl poate ajuta, dacă trimite o sumă de bani.
Femeia a fost inspirată și precaută: și-a sunat imediat soțul. În urma discuțiilor purtate cu acesta și-a dat seama că nimic din ceea ce i s-a comunicat la telefon, nu era adevărat. A sesizat automat poliția iar oamenii legii au intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la înșelăciune și continuă cercetările pentru identificarea și tragerea la răspundere a autorilor.
“Fiti prudenți și verificați dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevarat! Nu comunicați niciodată informații personale confidențiale unor persoane necunoscute, care pretind a fi politiști, avocați, medici, procurori etc, și nu dați curs solicitărilor de a transmite bani!
Dacă sunteți victima unor astfel de fapte, sesizați imediat poliția pentru a fi demarate verificările care se impun!”, precizeză reprezentanții IPJ Maramureș.

Articolul precedentMistreţii sunt în continuare în vizorul medicilor veterinari
Articolul următorInvestițiile pentru anul 2019 pe cursurile de râuri din Maramureș, dezbătute la Consiliul Județean