În urma unui apel venit prin 112 Salvamont Maramureș a fost anunțat  în zona comunei Bârsana, pe Valea Frumușelii se află un bărbat accidentat care nu se poate deplasa.

Salvatorii au luat legătura cu accidentatul care se plângea de dureri puternice în zona abdominală și la un picior.
 Acesta s-ar fi aflat căzut undeva, pe o claie de fân și a cerut disperat ajutorul.
Ambulanța s-a deplasat spre zona în care se afla accidentatul dar după cum au fost anunțați, din cauza drumului forestier, spălat de ape nu se putea ajunge la bărbat.
După două ore de căutări, salvamontiștii au constatat că cel care a sunat avea telefonul închis. 
A fost verificată  Valea Frumușelii, fiecare drum forestier, șanțuri, râpe de pe traseul comunicat de accidentat și nici urmă de acesta.
S-a dovedit în final că apelul fusese fals.
 
“Din discuțiile cu colegii de la ambulanță și politie și din verificările făcute de ei individul ar mai fi avut solicitări către 112 și în trecut, după care nu a mai fost de găsit în zona anunțată, fiind identificat ulterior într-o altă locație refuzând coopereze. Se pare , din spusele colegilor de la Poliția din zonă,  individului (care are antecedente în a solicita ajutor prin 112 ) îi place  vadă în zonă girofaruri și forțe desfășurate” au spus salvatorii montani.
Rămâne acum ca Poliția  îl localizeze cât mai curând și dispună măsurile legale dacă  se constata a fost doar o farsă. 
 
Articolul precedentMizerie până în gât la Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş! NU deţine aviz sanitar pentru funcţionare
Articolul următor“Muzeul viu” în Baia Mare