Foto arhiva

Maramureșeni sunt invitați la sfârșitul săptămânii să participe la cea de-a VI-a ediție a sărbătorii Fiii satului la Nănești. Și în acest an  pe scena din localitate  vor urca artişti din mai multe zone ale țării care au pregătit un spectacol special.

Manifestarea este organizată de Fundaţia Moroşanca, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Bârsana, al Consiliului Județean și al Centrului cultural de arte și tradiții Bârsana. Orgnizatoarea Ileana Matus și-a propus ca prin acest eveniment toți fiii satului să aibă prilejul să se reîntâlnească an de an într-o atmosferă de sărbătoare. Anul acesta sărbătoarea va debuta sâmbătă începând cu ora 14:00 cu manifestarea cultural-artistică dedicată Centenarului Marii Uniri.
”Sâmbătă, în data de 8 septembrie, avem o sărbătoare legată de Centenar, am vrut ca și în sat la noi, în Nănești, să fie ca o lecție de istorie pentru toți locuitorii din sat dar și din împrejurimi. Vor fi oameni de istorie, oameni de cultură care vor vorbi despre Marea Unire din 1918 și am vrut să punctez acest lucru prin acest eveniment deoarece nu știu dacă vom mai apuca 100 de ani și aș vrea să rămână istoria vie și la noi în sat. După ce acești oameni vor spune ce au de spus vom avea un moment artistic, vor fi grupuri de copii și Grupul Moroșanca care vor intrepreta cântece patriotice”, a spus Ileana Matus, organizator.
Duminică organizatorii au pregătit un spectacol de zile mari. Timp de câteva ore, pe scena din Nănești vor urca artiști locali, interpreți de muzică populară și ansambluri din mai multe zone ale țării.

 

”Duminică va fi a VI-a ediție a sărbătorii Fiii satului la Nănești, ne-a ajutat Dumnezeu ca și în acest an să putem organiza acest eveniment. Vor fi prezenți soliști în mare parte din Maramureșul istoric, mie întotdeauna îmi place să spun că cel mai frumos loc este Maramureșul, îmi iubesc tradițiile și vreau pe cât este posibil să le putem promova pentru că asta ne reprezintă pe noi. Vom avea și invitați din alte zone, vor veni interpreți de muzică populară din județele învecinate și prietenul și colegul meu Traian Frâncu  care vine tocmai din Prahova va prezenta acest eveniment. Invit pe toată lumea să participe pentru că sunt cel puțin 34 de momente, asta însemană că avem și ansambluri folcorice, avem și interpreți consacrați dar și interpreți tineri pentru că așa trebuie să promovăm și să îi ajutăm și pe tineri să se lanseze în lumea cântecului popular”, a adăugat Ileana Matus.

 

Sărbătoarea Fiii satului la Nănești va avea loc duminică începând cu ora 14:00 la căminul cultural.
Articolul precedentTezaurul de denari romani de la Oarţa de Sus se întoarce „acasă”
Articolul următorInspectoratul Școlar Județean Maramureş are un nou inspector școlar general adjunct