O nouă punte peste generații s-a creat și anul acesta la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare.
Asociația Artiștilor Plastici “Alexandru Șainelic” Baia Mare, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară a organizat tabăra de pictură “Punte peste generații” în perioada 10 Iulie – 30 august. Cea de-a IV-a ediție a școlii de vară a atras 42 de tineri din mai multe localități din Maramureș, București și inclusiv state precum Canada, Suedia, Grecia, Spania și SUA. Aceștia au au realizat peste 300 de picturi fiind îndrumați de Mihai Tirică și Ioan Drăghici, specialiști în domeniul artelor plastice.
Lucrările realizate au fost expuse într-o șură din cadrul Muzeului Satului din Baia Mare.


Vernisajul expoziției a avut loc în 31 august în “Satul de pe deal” și s-a bucurat de prezența unui număr mare de vizitatori, iar la final, absolvenții școlii de vară au fost recompensați cu diplome, prăjituri și sucuri.
“Roadele muncii acestor mici și talentați artiști plastici sunt expuse începând de astăzi pe aceste simeze extrem de interesante. Mulțumim frumos Consiliului Județean Maramureș și Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare pentru întreg sprijinul acordat în realizarea acestei noi ediții a taberei de pictură. Ne bucurăm să vedem că în fiecare an ni se alătură tot mai mulți copii dornici să își exerseze talentul și să creeze noi punți de legătură peste generații”, a subliniat Mihai Tirică, inițiatorul proiectului.


Prezentă la acest eveniment, gazda Monica Mare, director al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară a apreciat modul prin care Asociația Artiștilor Plastici “Alexandru Șainelic” Baia Mare, timp de aproape două luni, a dat viața Muzeului Satului, dăruirea îndrumătorilor și felul în care unii copii au ales să își petreacă vacanța de vară.
“Mă bucur că pot să asist la acest moment de încununare a eforturilor voastre, dragi copii. Am încercat să fim gazde bune pe perioada acestor două luni de vacanță. Pentru noi această acțiune a fost una benefică, deoarece a menținut muzeul viu. Vom încuraja întotdeauna astfel de acțiuni”, a apreciat Monica Mare.
Iubitorii de arte plastice vor putea admira lucrările realizate de micii artiști până pe 30 septembrie în Muzeul Satului.

Articolul precedentAccident grav în Vadu Izei.Un șofer s-a lovit de un cap de podeț după care a rupt un gard și s-a răsturnat pe acoperișul unei anexe
Articolul următorPeste 200 de persoane care locuiesc pe strada Lazu Șesului din Sighetu Marmației au semnat o petiție pentru asfaltarea străzii