Sătui să circule pe strada neasfaltată, dar și de praful care se ridică după fiecare mașină care trece, mai mulți sigheteni care locuiesc pe strada Lazu Șesului și-au spus nemulțumirile în cadrul ședinței de Consiliu Local din 30 august.

Oamenii spun că s-au săturat de promisiuni și le-au cerut reprezentanților administrației locale să ia măsuri de urgență pentru reabilitarea acestei străzi. Peste 200 de persoane care locuiesc în această zonă au semnat și o petiție pentru asfaltarea străzii.

”Noi am venit cu petiția pentru asfaltarea străzii Lazu Șesului, aveți și niște poze să vedeți cam cum ne afectează pe noi praful, hainele puse la uscat sunt pline de praf. Avem strânse în jur de 210 semnături, 210 oameni nemulțumiți în legătură cu modul în care arată strada. La o parte din noi este băgată déjà apa, lumină și canal, deci am putea asfalta oarecum strada, trebuie să ne gândim că este spre binele nostru, pentru sănătatea copiilor noștri. Nu mai putem accepta că nu sunt fonduri, vă rugăm frumos să găsiți o soluție. Pentru orice problemă există în Sighet răspunsul e că nu sunt fonduri”, a spus o sigheteancă care locuiește pe strada Lazu Șesului.

”Trebuie să găsim o soluție, nu vrem justificări, vrem soluții, de ce nu accesați fonduri europene?” a adăugat un bărbat.

Reprezentanții administrației publice locale sighetene le-au promis cetățenilor că vor analiza cererea lor pentru a găsi o soluție la aceste probleme.

”Sunt mai multe probleme legate de situația asta, va trebui să se organizeze o întâlnire cu cei de la Urbana, cu cei de la gaz, cu cei de la Vital și de la Herodot, să ajungem la un consens și veți avea un răspuns, eu sper în 30 de zile, după ce va fi repartizată petiția aceasta către compartimentul care se ocupă de asta. Toții consilierii și-au arătat interesul și sunt de accord că trebuie rezolvată această problemă”, a precizat Ioan Mihalca, consilier local.

Oamenii amenință că dacă nu vor fi rezolvate problemele de pe strada Lazu Șesului vor protesta pașnic și la următoarea ședință de Consiliu Local.

Articolul precedent“Satul de pe deal” oferă simeze pentru o nouă “Punte peste generații”
Articolul următorPrimăria Baia Mare aşteaptă ofertanţii pentru programul artistic al Sărbătorii Castanelor 2018