Elevii din Maramureș sunt implicați în aceste zile în programul „Școala Altfel”. Mulți dintre ei aleg să își petreacă orele de curs în natură, la fel cum au decis și cadrele didactice împreună cu copiii de la una din clasele pregătitoare, ale  Școlii Nicolae Iorga din Baia Mare.

Aceștia au petrecut astăzi mai bine de două ore la Muzeul Satului.


„Anul acesta orele se desfășoară altfel, în mijlocul naturii. Copiii incă din prima zi au fost foarte entuziasmați, au întrebat de ce nu scriem și de ce nu citim. Dar apoi au fost foarte bucuroși” ne-a explicat Liliana Barbul, învățătoare la Clasa Fluturașilor, Școala Nicolae Iorga Baia Mare.

„E frumos și la școală dar acum la programul Școala Altfel mergem în excursii și ne distram” a spus cuprinsă de emoții una dintre fetițe.

„Imi place că învățam lucruri noi, am plantat flori și copaci, am fost și ajutat dar a fost foarte simplu” ne-a mărturisit un alt băiețel.

Muzeul a prins viață astăzi prin prezența zecilor de copilași, deși incă sezonul de vizite nu s-a deschis oficial.

„Avem mulți copii care ne trec pragul, plantăm cu ei flori și copaci în spațiul nostru din sat, și mai mult le pregătim ateliere de Paști. Aici copiii pot învața despre tradițiile pascale din satul românesc” a subliniat Monica Mare, director al Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare.

„Școala Altfel” durează până la finalul săptămanii iar copiii vor mai participa și la alte activități în aer liber.

Articolul precedentTurneul Speranțelor: Victorie pentru selecționata Maramureșului în meciul cu Sălajul
Articolul următorNoi medalii la înot