În luna mai sigheteanul Ioan Bledea a început să sculpteze o lucrare dedicată Centenarului Marii Uniri. Lucrarea a fost finalizată însă nu a fost expusă în Sighetu Marmației ci a fost prezentată la Giulești la inaugurarea Centrului de cercetări istorico-teologice ale credințelor și cultelor din Maramureș. Grupul statuar a fost făcut din lemn de castan și simbolizează plecarea maranureșenilor la Marea Adunare de la Alba Iulia.

  

Sculptorul a mărturist că și-a propus de mult timp să realizeze această lucrare și că și-a dorit ca sculptura cu temă istorică să fie expusă într-un loc în care este apreciată cultura.

”Sunt profesori care știu istorie, eu sunt un simplu tâmplar, am zis că e ideea mea, așa o văd, așa o fac. E proiectul meu în totalitate și eu zic că e bine așa”, a declarat sculptorul Ioan Bledea

”Am achizitionat acest grup statuar înca de când era în faza de idée dar și că domnul Bledea are reprezentări ale operelor sale pe 4 continente, au ajuns  și la doi președinți ai Statelor Unite ale Americii”, a precizat Laurențiu Batin, primarul comunei Giulești.

Grupul statuar care simbolizează plecarea maranureșenilor la Marea Adunare de la Alba Iulia  semnat de Ioan Bledea va rămâne la Giulești la Centrul de cercetări istorico-teologice ale credințelor și cultelor din Maramureș.

Articolul precedentMaramureşul s-a reunit cu Basarabia la Centenar Fest
Articolul următorLume multă, muzică şi distracţie la zilele oraşului Ulmeni