În urma exploziei dintr-un bloc de locuințe din Baia Mare prefectul Nicolae-Silviu Ungur și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș s-au deplasat la fața locului împreună cu echipele de intervenție.

Explozia a afectat patru garsoniere. Evaluarea preliminară a relevat faptul că mai afectate sunt trei locuințe. De asemenea, au fost avariate două autoturisme. Suflul exploziei a dislocat geamuri din peretele exterior al imobilului. Angajații Inspectoratului Județean de Construcții Maramureș au procedat la verificarea structurii de rezistență a imobilului. Cetățeanul care locuia în garsoniera unde s-a produs explozia, a fost transportat pentru investigații medicale la UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Situația acestuia a fost discutată împreună cu primarul Cătălin Cherecheș și având în vedere faptul că, deocamdată nu poate locui în garsonieră, s-a luat decizia cazării în regim hotelier, fiind o persoană în vârstă și cu nevoi speciale. O altă persoană afectată de explozie a fost transportată pe perioada intervenției, la o creșă din apropiere, unde a servit masa caldă.

”S-a intervenit în sistem integrat pentru gestionarea situației de urgență generate de explozie. Nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite. Explozia a produs pagube materiale. Echipele de intervenție au procedat la închiderea circulației rutiere, asigurarea perimetrului zonei afectate, sistarea alimentării cu gaz metan și energie electrică a imobilului. Inițial s-au autoevacuat 10 persoane, iar ulterior de către echipele de intervenție au fost evacuate 44 de persoane. Deflagrația s-a produs la etajul III al imobilului, datorită montării defectuoase a unui aragaz într-o locuință, conform verificărilor efectuate de specialiști”, a spus prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Structura de rezistență a blocului nu a fost afectată de explozie. După verificările efectuate de către specialiști, cetățenii au revenit în imobil. Angajații societății de salubrizare au procedat la curățarea zonei afectate de producerea exploziei, respectiv a străzii. S-a reluat circulația rutieră și pietonală în zonă.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Baia Mare va proceda la evaluarea pagubelor și va stabili fondurile necesare pentru reparații. De asemenea, se va proceda la identificarea persoanei care a montat greșit aragazul. La intervenție pentru eliminarea efectelor negative au participat efective și mijloace tehnice de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș (două autoturisme de primă intervenție și comandă, echipaj de prim-ajutor, două autospeciale de stingere a incendiilor, autospecială pentru victime multiple, doi ofițeri și 10 subofițeri), de la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș (patru echipaje și opt agenți de poliție), de la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș (3 jandarmi în echipaj mixt cu poliția și 6 jandarmi în dispozitiv), de la Inspectoratul Județean în Construcții Maramureș, EON Gaz, CLSU Baia Mare.

Articolul precedentCeață în Maramureș
Articolul următorMinistrul Muncii, anunț important despre plata pensiilor