Se dorește extinderea pe verticală a corpului de clădire C1 a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Necesitatea extinderii a rezultat din obligația de a răspunde cerințelor planului de conformare, respectiv asigurarea numărului de paturi pentru spitalizare, necesare funcționării secțiilor existente.

Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul ”Extindere pe verticală tronson sudic și reparații capitale șarpantă și schimbare învelitoare tronson nordic corp clădire C1”, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Pentru a răspunde temei de proiectare, vor fi reorganizare mai multe secții.

La demisol se reamenajează zona de primire urgențe, camera mortuară, zona spațiului tehnic, se amenajează unitatea de gastroenterologie în locul cabinetului de ecografie respectiv se reamenajează puțin zona bucătăriei pentru a corecta fluxurile.

La parter, secția de boli infecțioase – spitalizare de zi copii (4 paturi) va avea mici modificări ale pereților de compartimentare la saloane, zona de laborator de radiologie și imagistică medicală, respectiv secția de dermatologie cu spitalizare continuă (25 paturi) și spitalizare de zi (3 paturi).

La etajul I, secția de boli infecțioase spitalizare de zi adulți (6 paturi) va beneficia de mici modificări ale unor pereți de compartimentare și secția de boli infecțioase – spitalizare continuă adulți (33 paturi) va suporta de asemenea mici modificări ale unor pereți de compartimentare și desfacerea și refacerea tavanelor false din băi pentru a rezolva canalizările băilor propuse la etajul 2.

Și tot la etajul 2 se va extinde spitalul pe zona de pod. Astfel, se va obține o secție de boli infecțioase – pediatrie cu spitalizare continuă (10 paturi) cu mici modificări ale unor pereți de compartimentare, o secție de boli infecțioase cu spitalizare continuă adulți (11 paturi + 1 salon izolator cu filtru pentru risc epidemiologic ridicat), o secție de boli infecțioase cu spitalizare continuă HIV (10 paturi), ultimele două secții urmând a fi obținute prin amenajarea podului existent, prin înălțarea pereților exteriori și refacerea șarpantei.

La mansardă se propune o sală polivalentă cu o scară de acces. Valoarea totală a investiției este de 5,27 milioane de lei (cu TVA).

Articolul precedentZiua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, marcată la Colegiul de Arte Baia Mare
Articolul următorMARAMUREȘ: 695 de job-uri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți