În contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus și adoptarea măsurilor de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul țării noastre, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară și a decis  interzicerea organizării și desfășurării târgurilor și expozițiilor de orice natură, până la data de 31 martie în județul Maramureș.

Măsura stabilită poate fi prelungită în funcție de evoluția situației la nivel național. De asemenea, operatorii de transport rutier de persoane care efectuează servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale, care tranzitează Italia, au obligația de a comunica cetățenilor/maramureșenilor care se vor îmbarca faptul că vor intra în carantină, respectiv autoizolare pe teritoriul țării și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe propria răspundere la îmbarcarea în vehicule. Pentru evenimentele organizate cu un număr maxim de 200 de participanți nu mai este nevoie de obținerea avizului de evaluare a riscului de la Direcția de Sănătate Publică.

Unitățile de alimentație publică precum hyper-market, super-market, market, magazine de cartier, cluburi, baruri, cafenele, restaurante, dar și furnizorii de servicii publice sau private au obligația de a lua măsuri pentru asigurarea: dezinfecției frecvente a suprafețelor, în special în zona caselor de marcat, precum și în alte locuri expuse; evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale; dezinfectarea frecventă a habitaclului mijlocului de transport la finalizarea traseului scaune, bare și suporți de susținere, uși.

Prefectura Maramureș informează că autoritățile cu responsabilități  în gestionarea riscului manifestat de COVID-19 vor intensifica acțiunile preventive derulate în spațiile publice cu aflux de persoane în vederea conștientizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor de sănătate dispuse.

 

 

Articolul precedentAutoritățile vor extinde, de miercuri dimineața, lista „zonelor roșii”
Articolul următorPrimul medic din România infectat cu coronavirus