În ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc în 29 august în Mireșu Mare, aleșii județeni au votat pentru înfrățirea județului Maramureș cu Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă și cu Raionul Strășeni din Republica Moldova. 

Ceremonia de semnare a Acordului de cooperare între județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă va avea loc luni, 2 septembrie, la ora 9.30, în holul Palatului Administrativ. Încheierea acestui acord marchează înfrățirea dintre cele două regiuni și creează premisele pentru extinderea relațiilor de colaborare și implementarea de proiecte care să contribuie la dezvoltarea economico-socială a comunităților locale din județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă.

 Acordul de cooperare între Maramureș și Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă va fi semnat în cadru festiv de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voievodatului Podkarpackie, în prezența unor oficialități și invitați din cele două regiuni. 
Cu acest prilej, va fi dezvelită placheta dedicată înfrățirii dintre județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie, amplasată pe fațada Palatului Administrativ, alături de plachetele celorlalte regiuni înfrățite cu Județul Maramureș. Momentele de folclor tradițional oferite oaspeților români și străini vor completa cadrul festivităților cu frumusețea și autenticitatea portului popular, a dansului și cântecului maramureșean. Programul zilei va cuprinde și efecturarea de vizite la câteva obiective economice importante pentru dezvoltarea Maramureșului.

Articolul precedentConducea mașina având 1.23 mg/l alcool în aerul expirat
Articolul următorMâine va avea loc în Baia Mare faza națională a Marșului Factorilor Poștali