Autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, şi de poliţiştii rutieri din Maramureş. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E.

Acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au început de ieri şi se vor desfăşura pe tot parcursul săptămânii, până la data de 20 octombrie a.c.

„În cele 7 zile, controalele polițiștilor rutieri, care se vor desfăşura pe principalele artere de circulaţie din judeţul Maramureş, au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport” a precizat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Poliţiei Maramureş. 

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Articolul precedentPaul Popoaia convocat la naționala României U 20
Articolul următorMuzeul viu, un proiect educațional implementat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş