Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste  38.000 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană iar pentru reținerea contrabandiștilor a fost nevoie de urmăriri în trafic și focuri de armă.

Astăzi  în jurul orei 2.00, o patrula de la Sectorul PF Sighetu Marmației a observat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

”Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.  Pe timpul acțiunii au fost trase şase focuri de avertisment în plan vertical, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce. În urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete cu țigări de proveniență ucraineană”,  se arată în comunicatul emis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighet

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Poienile de Sub Munte au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascuns în vegetație un colet cu țigări. În ambele cazuri țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Articolul precedentMişcare socială despre condiţiile de viaţă ale refugiaţilor, realizată cu 6 voluntari străini
Articolul următorEpiscopul Maramureşului şi Sătmarului, Iustin Hodea a primit titlul de cetăţean de onoare din partea Consiliului Judeţean