În cadrul ședinței ordinare din luna mai 2018 aleșii județeni au votat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al județului Maramureș, Preasfințitului Părinte Dr. Iustin Hodea, episcopul ortodox român al Maramureșului și Sătmarului.

În plen s-a stabilit faptul că, ceremonia de înmânare a acestei distincții va avea loc într-o locație stabilită de comun acord cu reprezentanții Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, într-o zi importantă pentru creștinii ortodocși din județul nostru.
Și această zi a fost exact cu ocazia Hramului Mănăstirii ”Soborul Sfinților 12 Apostoli” din Bârsana, la 25 de ani de la înființare.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea a declarat cu această ocazie „Puţine personalităţi ale Maramureşului pot fi comparate cu marii corifei ai Unirii de la 1918, dar Preasfinţia Sa este una dintre acele personalităţi. Duminică de duminică cuvântul său de învăţătură ajunge la mii de maramureşeni. Oricare dintre noi primeşte de la Preasfinţia Sa un sfat, o povaţă în cele mai grele momente, aşa cum fac parinţii pentru copii. De aceea, Consiliul Judeţean Maramureş în unanimitate a hotărât acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Preasfinţiei Sale.
Azi, am realizat împreuna un moment istoric pentru Maramures şi sper ca in anii care urmeaza, Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului alaturi de Consiliul Judetean Maramures sa realizeze proiecte comune frumoase in beneficiul nostru, al tuturor maramuresenilor.”
Articolul precedentSIGHET: Urmăriri în trafic și focuri de armă pentru prinderea contrabandiștilor
Articolul următorUE, câte 30 de mii de euro pentru tinerii români care vor să devină antreprenori