Podul de la Grădina Morii din Sighetu Marmației a fost închis după ce o fetiță de 4 ani și tatăl ei au căzut în râu din cauza unor scânduri șubrede care au cedat în timp ce aceștia îl traversau. Cu toate că accesul pe pod este restricționat de câteva săptămâni și sunt lipite afișe prin care cetățenii sunt informați asupra pericolului de accidentare, unele persoane ignoră avertismentele și circulă pe pod fără să se gândească, că își pun viața în pericol.

Accesul pe pod este restricționat cu o barieră care este prinsă cu lanțuri de strcutura podului. Pentru a putea traversa de pe o parte pe alta a râului, unele persoane trec peste barieră.

”Un pic mi-e frică, am văzut că s-au pus anunțuri dar ce să facem, văd s-a mai refăcut un pic. Ce nu este periculos acum? Văd că vin, merg oameni pe pod”, a spus o femeie.

”Fiecare răspunde de sănătatea lui dar autoritățile nu știu ce fac. Acum e închis de vreo 2 săptămâni sau de când s-a întâmplat și văd că nu se mișcă nimic. Normal că oamenii își pun viața în pericol trecând pe pod dacă sunt degradate scândurile, nu știi care este mai slabă și care se poate rupe în orice moment, ăsta e riscul fiecăruia. Fiecare își asumă riscul dar autoritățile ar trebui să fie mai grijulii”, a adăugat un bărbat.

Potrivit reprezentanților administrației locale sighetene podul a fost închis până când se va găsi o soluție de reabilitare a acestuia.

 

 

 

Articolul precedentMaramureșul sprijină persoanele afectate de inundații
Articolul următorGândire strategică pentru şoselele ce duc la Aeroportul Maramureş, dar fără termene