Realizând că reluarea curselor pe aeroportul Maramureş va însemna implicit şi un trafic mai intens pe şosele,  autorităţile judeţene se pregătesc să facă paşi pentru modernizarea lor.

Autorităţile recunosc că infrastructura rutieră e depăşită şi pentru început acestea consideră că e cazul să se pună de acord cu primăriile limitrofe şi C.N.A.I.R.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea a anunţat o întâlnire pe acest subiect undeva în luna august, când se vor pune la masă pentru a discuta temeinic subiectul.

Aștept cu interes întâlnirea de luna viitoare unde, alături de Primăria Baia Mare, Primăria Tăuții Măgherăuș și Primăria Recea vom pune bazele unui parteneriat public – public, astfel încât varianta ocolitoare a municipiului Baia Mare să defluidizeze traficul pe DN 1C. Dezvoltarea în viitor a Aeroportului Internațional Maramureș presupune și investiții în rețeaua rutieră de acces, pentru că infrastructura pe care o avem înspre și dinspre Aeroport este depășită.

Deschiderea Aeroportului pentru pasageri și dezvoltarea facilităților cargo nu se pot face decât în situația în care există o infrastructură adecvată traficului rutier”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Valer Zetea.

Prezenţi recent în Maramureş, reprezentanţii CNAIR s-au întâlnit cu şeful administraţiei judeţene promiţând că-l vor susţine şi în acest demers pentru rezolvarea problemei infrastructurii spre Aeroportul Internaţional “Maramureş”.

Mai e însă de aşteptat şi până când vom vedea primul avion aterizând pe aeroport.

Articolul precedentSighetenii își pun viața în pericol circulând pe podul care a fost închis din cauza pericolului de accidentare
Articolul următorPesta porcină din Satu Mare, dă liber la vânătoare în Maramureş