Un prim pas în rezolvarea problemei câinilor fără stăpâni din Sighetu Marmației ar fi adoptarea puilor abandonați. Duminică în Sighetu Marmației va avea loc un târg de adopții iar sighetenii sunt invitați să se alăture acestei inițiative și să adopte un câine.

Organizatorii târgului spun că numărul câinilor abandonați pe străzi este mult mai mare decât al celor adoptați.

”Suntem la a treia ediție a târgului de adopții. În ultima duminică din fiecare lună organizăm un târg de adopții, scoatem puiuții din adăpost și îi prezentăm la Grădina Morii. Programul este de la ora 14:00 la 18:00. La primul târg au fos tadoptați 3 câini, la al doilea tot 3 dar din nefericire când ne-am întors la adăpost am găsit 12 câini abandonați, așa nu facem față”, a spus Viorica Ionica Opriș, președintele Asociației Suntem vocea lor.

Reprezentanții Asociației Suntem vocea lor spun că sunt și câteva condiții pentru a adopta un câine.

”Am avut doritori copii, nu pot minorii să adopte, trebuie să vină cu buletinul, se face un contract de adopție, sunt trecute datele noului stăpân, vârsta câinelui iar când se ajunge la ultima vârsta pentru sterilizare este sunat stăpânul să vină cu câinele la sterilizare gratuită,” a adăugat Viorica Ionica Opriș.

Târgul de adopții de câini va avea loc duminică, 30 septembrie, începând cu ora 14:00 în parcul Grădina Morii din Sighet.

Articolul precedentUn elev din Sighetu Marmației a murit după ce a fost lovit de un autobuz
Articolul următorUn maramureșean dispărut de acasă este căutat de polițiști