Un accident deosebit de grav a avut loc în această dimineață pe strada Alexandru Ivasiuc din Sighetu Marmației. Un tânăr de 17 ani care se deplasa spre școală s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure și a fost acroșat de autocarul din care a coborât cu câteva minute înainte de producere tragediei. Adolescentul a murit din cauza leziunilor suferite.

  

 

Tânărul nu a observat că autobuzul s-a pus în mișcare și s-a angajat în traversarea străzii, fiind acroșat de acesta. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție și de prim ajutor, iar tânărul a fost transportat la spital. Din cauza leziunilor suferite adolescentul a decedat la scurt timp de la producerea accidentului.

”Primele verificări efectuate de poliţişti au relevat că un bărbat de 52 de ani, care conducea un autotbuz dinspre strada Dragoş Vodă înspre strada Iulie Maniu, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Plevnei a efectuat viraj la dreapta şi  l-a surprins şi accidentat mortal pe pieton, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Adolescentul era elev al Liceului Tehnologic Forestier în clasa a XI-a. În urma tragicului accident rutier din această dimineață  conducerea unității de învățământ a emis o notă informativă  în care a prezentat informațiile pe care le deține despre acest caz.

”Elevul era înscris la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu MarmaȚiei în clasa XI-a E, la învățământ profesional. În nota informativă se amintește că din discuțiile purtate cu martorii și cu cei  de la UPU Sighet s-a constatat că elevul a coborât din autobuz, s-a angajat în traversare avea căştile de la telefon în urechi și nu a aobservat că autobuzul s-a pus în mișcare, acrosându-l. A fost transportat la UPU Sighet unde s-au efectuat manevre de resuscitare care din păcate nu au dat rezultate”, a precizat Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

  

Tânărul decedat a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

 

 

Articolul precedentCu ce probleme se confruntă școlile din Maramureș
Articolul următorSighetenii sunt invitați să adopte un câine. Târgul de adopții va avea loc duminică