Sighetu Marmației ar putea avea fanfară. Despre acest proiect au tot vorbit în ultima perioadă atât reprezentanții administrației locale, cât și ai Centrului Cultural Sighet. În cadrul evenimentului organizat în 24 ianuarie pentru a sărbători Mica Unire a fost adus în discuție încă o dată acest subiect fiind prezentați o parte din membrii viitoarei fanfare.

”Vreau să adresez mulțumiri grupului de suflători ai clasei conduse de către inegalabilul Viorel Bledea, un artist desăvârșit. Iată că avem talente și sperăm ca acest grup să devină nucleul de bază al unei fanfare a municipiului Sighetu Marmației. Avem proiecte, avem instrumente, avem costume și sperăm ca în anul 2019 să avem o fanfară completă”, a precizat Dorel Todea, managerul Centrului Cultural Sighetu Marmației.

Câțiva elevi ai Școlii de artă “Gheorghe Chivu”, avându-l ca dirijor pe profesorul Viorel Bledea, ar urma să facă parte din fanfara municipiului Sighetu Marmației. La manifestările organizate în oraș în anul 2018 pentru a sărbători Ziua Națională a României, dar și la evenimentul din 24 ianuarie aceștia au intonat Imnul Național și Imnul Uniunii Europene, prestația lor fiind aplaudată îndelug de cei prezenți.

Potrivit Centrului Cultural, Sighetu Marmației ar urma să aibă o fanfară completă anul acesta.

Articolul precedentJudețul Maramureșul și Voievodatul Podcarpathie – discuții despre înfrățire în urma întâlnirii de la Rzeszow din Polonia
Articolul următorVizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop