Vizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop. 

Vremea a fost inchisa. Pe arii relativ extinse la inceputul intervalului a nins, iar spre sfarsitul intervalului, pe arii restranse, in zona joasa s-a semnalat burnita cu depunere de polei. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 3.8 l/mp, la Sacel. Vantul a suflat slab, la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 65 km/h la Vf. Iezer) unde a viscolit ninsoarea si spulberat zapada. Local s-a semnalat ceata. Temperatura maxima a fost de 1 grad la Ocna Sugatag si 2 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus.

Stratul de zapada era prezent pe arii extinse si masura pana la 116 cm, la Cavnic.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -2 grade in Baia Mare, -1 grad Celsius la Targu Lapus si 0 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost in Pasul Gutai si la Vf. Iezer, -4 grade.

Circulatia pe sectoarele de drumuri nationale se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este curat si umed, cu exceptia DN 18, în Pasul Prislop, unde stratul de zapada framantata masoara, intre km 160 si km 180 pana la 1 cm.  Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri nationale. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, intre km 160 si km 180, in Pasul Prislop. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 15 utilaje si au imprastiat 89 tone materiale antiderapant si 475 litri clorura de calciu. In vigoare, pana la ora 11.00, este o avertizare cod galben pentru zona joasa a judetului nostru de precipitatii sub forma de burnita si ploaie care favorizeaza depunerea poleiului, respectiv gheata pe carosabil. Conduceti prudent, nu circulati cu viteza și nu bruscati comenzile. Adaptati viteza autovehiculelor la condițiile de trafic si drum, pastrati o distanta fata de masinile din fata dumneavoastra.

Drumul judetean 83A Mara-Runcu ramane temporar inchis circulatiei rutiere.

Nu sunt probleme alimentarea cu energie electrica a localitatilor.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Gheata este prezenta pe malul raurilor Firiza, Mara, Botiza, Iza, Ruscova, Vaser, Cisla si Tisa.

Stratul de zapada masoara: 115 cm la Cavnic, 91 cm la Firiza, 90 cm la Baiut si in Pasul Gutai, 64 cm la Coroieni, 63 cm la Luhei, 58 cm pe Valea Vaserului, 51 cm la Grosii Tiblesului, 45 cm in Baia Borsa 43 cm la Vf. Iezer, in Poiana Borsa, la Mara si Valea Vaserului, 42 cm la Bistra, 40 cm la Moisei, Leordina si Razoare, 36 cm la Targu Lapus, 36 cm la Suciu de Jos si Vadu Izei, 29 cm la Ocna Sugatag, 22 cm la Colpalnic si Lapusel, 19 cm in Baia Mare.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -3 grade in Baia Mare, Seini, Baia Sprie, -2 grade in Pasul Gutai, la Targu Lapus, Cavnic, -1 grad la Ocna Sugatag, 0 grade la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa.

Vremea ramane astazi in general inchisa, in judetul nostru si se va raci usor fata de zilele precedente. Pe arii extinse vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare. La inceputul intervalului precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie si lapovita, care vor favoriza producerea poleiului. Pe arii restranse, la munte, cantitatile de apa vor fi moderate si se va depune un strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare in zona montana inalta unde va spulbera sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grad, iar cele minime intre -6 si -4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Duminica, 27 ianuarie, prognoza meteorologica prevede ca vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Izolat, in prima parte a zilei, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari la munte unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grade, iar cele minime intre -5 si -1 grad. Pe arii restranse se va semnala ceata.

 

Articolul precedentSighetu Marmației ar putea avea fanfară
Articolul următorȘtiința Explorări întâlnește liderul clasamentului în primul meci din 2019