Copacii ornamentali plantați în cartierul Independenței din Sighetu Marmației se usucă din cauza așa-numiților păduchi de plante. Sighetenii care locuiesc în zonă spun că din cauza ploilor dese și a temperaturilor ridicate din ultimele zile copacii au fost afectați de acești dăunători și au început să se usuce.

Oamenii spun că au sesizat acest lucru și la primărie și cer administrației locale să ia măsuri, fiindcă în caz contrar toți copacii riscă să se usuce.

”Copacii îs plini de păduchi și nu vine nimeni, îs atacați și nu vine nimeni să îi stropească. Copacii sunt așa de când au fost ploile și căldura asta, toți copacii sunt cu păduchi și nu vin să îi stropească”, a spus o sigheteancă

”Sunt purici de ăștia și dincolo pe trandafiri și eu i-am stropit. Nu am observat dacă a fost cineva aici să îi stropească. Dacă nu sunt stropiți se uscă toți, pică frunzele, e o boală și se deteriorează”, a adăugat un bărbat.

Unii sigheteni spun că au observat astfel de păduchi dăunători pentru plante și în grădini, însă au stropit vegetația înaite să fie distrusă de tot.

Articolul precedentAtenție la vipere – 6 persoane au ajuns la UPU, în 2018
Articolul următorFără permis au urcat la volan, după ce au consumat alcool