Sighetu Marmației va găzdui în acest sfârșit de săptămână cea de-a IX-a ediție a Festivalului de artă și muzică medievalăAeternus Maramorosiensis, dar și o nouă ediție a Galei folk ”Floare de colț”. Și în acest an organizatorii au pregătit un spectacol pe cinste.

Începând de vineri în Sighetu Marmației sunt așteptați număr mare de maramureșeni dar și de turiști din țară și din străinătate pentru a participa la evenimentele cultural-artistce care se vor desfășura în oraș. Festivalul de artă și muzică medievală Aeternus Maramorosiensis va debuta vineri la ora 11:00 și pe tot parcursul zilei vor fi ateliere, spectacole, dar și parada costumelor medievale.

”Vom avea așa-zisele zile ale orașului Sighet care vor fi compuse dintr-un festival medieval care va debuta mâine la ora 11:00 în zona centrală a municipiului. La acest festival vom avea o parte mai spectaculoasă, partea de prezentare a obiceiurile cavalerilor, a costumelor medievale, a luptelor, tabără de luptă, bătălii între cavaleri care vor folosi sulițe, săbii, arc. Vom avea și un spectacol artistic”, a declarat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Sâmbătă și duminică în parcul central al municipiului Sighetu Marmației va avea loc Gala folk ”Floare de colț” cu participarea unor artiști de seamă.

”Încercăm și Ducu Bertzi încearcă de fiecare dată să aducă și alți cântăreți decât cei cu care în mod normal suntem obișnuiți. În două seri consecutive pe scena din centrul orașului va aduce cântăreți renumiți mai aleș pentru cei care iubesc muzica folk”, a adăugat Horia Scubli.

Liniștea și ordinea publică la acest eveniment vor fi asigurate de jandarmi, poliție și poliția locală.

Articolul precedentS-a aprobat modificarea organigramei Consiliului Județean Maramureș
Articolul următorTemperaturi de până la 34 de grade Celsius în Maramureș! Disconfort termic anunțat