Studiul „Credință, sănătate și politică în vremea pandemiei de COVID-19” realizat între 11 și 15 aprilie, sub coordonarea sociologului Bruno Ștefan, indică faptul că PNL este cotat cu 31,3% din intenția de vot pentru alegerile parlamentare, iar PSD cu 22,9%.

Marea surpriză o reprezintă, însă, PMP, partidul fiind cotat cu 6,7% din intenția de vot. Iată cum stau celelalte partide: USR-PLUS 19,9%, Pro România 8,8%, UDMR 3,6% și ALDE 2,5%.

Imagine

Tot PNL deschide ierarhia și în ceea ce privește intenția de vot pentru candidatul la funcția de primar din cadrul alegerilor locale, cu 34%. Lista este completată de PSD (25,8%), USR-PLUS (16,5%), PMP (6%), Pro România (5,8%), ALDE (2,1%), UDMR (4,2%), în timp ce spre alte partide s-ar îndrepta 5,7% din cei chestionați.

Imagine

În exclusivitate pentru PSnews.ro, sociolgul Bruno Ștefan a precizat că PMP a crescut foarte mult datorită declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu în ultima perioadă.

Mai mult, potrivit sociologului, PNL a pierdut în favoarea PMP, în timp ce PSD  a pierdut procente în favoarea PRO România.

„PNL a pierdut peste 10 procente față de ce avea la începutul anului. La începutul anului PNL avea 46% în sondaje.

PSD este perdant în favoarea PRO România. PNL pierde și în favoarea PMP. Câștigătorul cel mai important este USR, care a câștigat mai mult decât dublu în această perioadă. PMP a crescut foarte mult datorită declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu. Practic, el a ridicat partidul. În perioada aceasta oamenii au avut nevoie de voci care par că stăpânesc un fenomen”, a declarat Bruno Ștefan pentru PSnews.ro

Studiul „Credință, sănătate și politică în vremea pandemiei de COVID-19” este un barometru național de opinie publică, ce a fost realizat între 11 și 15 aprilie, sub coordonarea lui Bruno Ștefan, Eugen Galitu și Călin Roșu. Cercetarea, ce a fost finanțată de Asociația Tinerilor Împreună – IUSTUM, a presupus un eșantion național de 1.008 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României. Au fost realizate interviuri în 116 localități urbane și rurale din toate județele țării.

Articolul precedentConsiliul Județean Maramureș a alocat 80 000 de lei pentru transportul persoanelor către spațiile de carantinare
Articolul următorPaște 2020. Câteva idei inedite pentru decorarea mesei festive speciale din acest an