Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrații Tribunalului București. 

 

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Sorina Pintea a fost prinsă de procurorii anticorupție în flagrant, în timp ce lua mită. Potrivit procurorilor, fostul ministru a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă 7% din valoarea unui contract pentru amenajarea unei săli de operații. Ședința de judecată a durat aproximativ trei ore, iar acuzația oficială este de luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, Sorina Pintea ar fi luat mită printr-un intermediar, în perioada decembrie 2019-28 februarie 2020, în două tranșe, de la reprezentanții unei societăți comerciale.

Articolul precedentFiul Sorinei Pintea, mărturii despre anchetă. Pe cine bănuiește că se află în spatele denunțului
Articolul următorConsiliul Județean depune cererea de finanțare pentru înființarea unui centru de coordonare și conducere a intervențiilor în situații de urgență