Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, este cercetată de procurorii DNA. Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie.

 Sorina Pintea a fost reținută și urmează să fie dusă în fața judecătorilor de la Tribunalul București, care vor decide dacă va fi arestată preventiv pentru 30 de zile.

Proccurorii DNA anunță reținerea Sorinei Pintea după ce ieri, a fost făcut un flagrant la Baia Mare, unde fostul ministru ar fi primit 120.000 de lei și 10.000 de euro șpagă.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, transmite DNA.

Știrea inițială:

Sorina Pintea a fost adusă la DNA încă de la primele ore ale dimineții. La sediul central al instituției Anticorupție a ajuns și Alina Cojocaru, avocata PSD care îl reprezintă pe fostul ministru al Sănătății din Guvernul Dăncilă. Nici avocata PSD, nici Sorina Pintea nu au făcut declarații la intrarea în sediul DNA.

Perchezitiile din biroul Sorinei Pintea, de la Baia Mare, s-au încheiat. Aceasta este dusă la București, unde va fi audiată.

Autoritățile i-ar fi făcut Sorinei Pintea un flagrant, potrivit Realitatea PLUS.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns în atenția DNA pentru că ar fi luat mită la achiziția mai multor echipamente folosite în combaterea coronavirusului la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare pe care aceasta îl conduce.

Potrivit surselor realitateadinjustitie.net, ar fi vorba despre 120.000 lei. Banii ar fi fost găsiți în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Județean Baia Mare.

Dosarul este instrumentat de procurorii anticorupție din București, iar Pintea va fi dusă în Capitală pentru a fi audiată. 

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

Articolul precedentÎncepe oficial primavara! Cresc temperaturile
Articolul următorFiul Sorinei Pintea, mărturii despre anchetă. Pe cine bănuiește că se află în spatele denunțului