După căderea Guvernului Dăncilă, Sorina Pintea, ministrul sănătății va reveni la conducerea Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare ca manager, funcție pe care a ocupat-o și înainte de a deveni ministrul al sănătății.

Sorina Pintea a fost ministrul sănătății în Guvernul Dăncilă 1 an și 8 luni însă mandatul său s-a încheiat după ce joi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată în plenul Parlamentului cu 238 de voturi ” pentru”. Sorina Pintea a declarat că se va întoarce la Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș și va continua proiectele începute aici.

”Mă voi întoarce la Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș din Baia Mare pentru că eu am funcția suspendată, deci îmi voi relua activitatea dinainte de a fi ministru.  La spital sunt proiecte începute pe care cu siguranță le voi finaliza, apoi așteptăm al doilea accelerator pentru radioterapie și astfel centrul de radioterapie va fi cel mai modern din nordul țării. Astea sunt două deziderate pe care doresc să le finalizez. Au fost începute în ultimii doi ani de zile și teoretic Spitalul Județean va avea tot ceea ce trebuie,  așa cum ar trebui să aibă orice spital județean de urgență din țara asta”, a adeclarat Sorina Pintea, fost ministru al sănătății.

În ceea ce privește mandatul său de un an şi opt luni ca și ministrul al sănătății, Sorina Pintea  a precizat că  a fost un mandat greu însă a reușit să finalizeze câteva proiecte importante.

”A fost un mandat greu, să nu uităm că am avut de implementat legea salarizării unitare, anul trecut au fost multe discuții și dezbateri, m-am confruntat cu crize ale medicamentelor pe care parțial le-am rezolvat. Am rezolvat multe probleme pentru pacienții cu boli rare care nu prea au fost în atenția tuturor. Pot să spun cu mândrie că în timpul mandatului meu am avut cel mai mare grad de absorție a fondurilor europene și cele mai multe proiecte depuse care sunt déjà în implementare. Pot să spun că am adus documentațiile privitoare la construcția spitalelor regionale în linie dreaptă, deci din acest moment nimeni nu mai poate opri cosntrucția acestor spitale. Sunt multe lucruri bune pe care spun eu că le-am făcut dar și multe lucruri pe care mi-aș fi dorit să le pot face, a adăugat Sorina Pintea.

Sorina Pintea a mai spus că va prezenta și un raport al activității din timpul mandatului de Minsitrul al Sănătății.

Articolul precedentUn brad prăbușit stă nemișcat în faţa Şcolii Gimnaziale din Hideaga de aproape 5 luni
Articolul următorUn bărbat din Sighetu Marmației a fost rănit într-un accident rutier în Satu Mare