Ultima furtună puternică ce a lovit Maramureșul în luna mai 2019 a făcut prăpăd în mai multe localități din județ.

În urma furtunii s-au înregistrat pagube materiale și în comuna Satulung, mai exact în satul Hideaga unde peste 100 de copaci au fost doborâți la pământ.

Unul dintre arborii căzuți se află încă în fața Școlii Gimnaziale din Hideaga. Bradul înalt de peste 15 metri este scos din rădăcini, rupt de vânt și se află chiar în fața școlii așteptând de aproape 5 luni, să fie scos din curtea unității de învățământ.

Numai că administrația locală din Satulung nu pare să fie deloc interesată să elibereze zona.

Primarul nu știe nimic de bradul căzut la pământ

Primarul comunei Satulung Bujorel Mureșan pare deranjat pentru că am îndrăznit să îi cerem un punct de vedere, pe marginea acestui subiect. El afirmă că nu a știut de copacul din fața imobilului din Hideaga și nici nu l-a văzut.

„Eu vă aștept să vedeți alte lucruri bune în comună nu doar copacul acela căzut. Nici nu am băgat de seamă pomul ăla care s-a răsturnat. Nu se vede. Oricum școala e dezafectată și trebuie să o conservăm, poate că dacă vor fi copii pe viitor o vom reactiva. Mie îmi place să spun lucrurilor pe nume. Nici gardul nu am văzut să fie distrus. O să ne ocupăm.” a declarat primarul Bujorel Mureșan.

De precizat însă că școala cu pricina este situată exact în zona principală pe Drumul Județean 193, în ciuda celor spuse de edil.

Pe de altă parte, reprezentanții Prefecturii Maramureș sunt surprinși de faptul că mai sunt arbori doborâți de furtuna din 28 mai a.c. şi încă neridicaţi.

„Mai există în Satulung copaci doborâți și neridicați? Este treaba autorităților locale să ia legătură cu Ocolul Silvic de care aparține comuna și să intervină, sau să apeleze la servicii specializate. Nu ştiam că mai sunt copaci căzuţi, care nu au fost tăiaţi.” a explicat Dan Bucă, purtător de cuvânt al Prefecturii Maramureș.

Școala Gimnaziala din Hideaga nu are elevi de mai bine de trei ani, dar acest lucru nu scutește administrația locală de a avea grijă de propria clădire pe care o administrează, şi căreia îi poate da o altă utilitate.

Articolul precedentDupă denunțul unui polițist de frontieră, un cetățean străin a fost prins în flagrant dând mită
Articolul următorSorina Pintea se întoarce în funcţia de manager al Spitalului din Baia Mare. Ce spune despre mandatul de ministru al sănătății