La Târgul de Turism al României, ediția de toamnă 2019, standul județului Maramureș și-a primit primii vizitatori într-o atmosferă care îndeamnă la joc și voie bună, întreținută de maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Florin Gherman, Rafila Bărbos, Onișor Pop, Carmen Ștețco, Ghiță Breban și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”. Executivul Consiliului Județean Maramureș este reprezentat la acest eveniment de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a și oferit noului ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, logo-ul județului Maramureș.

Cei dornici să afle ceea ce are de oferit Maramureșul în plan turistic au fost întâmpinați cu bucate tradiționale și materiale de promovare a județului de către o parte a echipei Serviciului de Relații Publice din cadrul Consiliului Județean Maramureș, alături de care s-au aflat reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică din Baia Sprie, Borșa, Seini, Târgu Lăpuș și Tăuții Măgherăuș.

Maria Zapca, un meșter popular care face cinste tuturor maramureșenilor, s-a așezat la război de la prima oră a dimineții și le-a arătat tuturor celor curioși să afle tainele țesutului autentic, munca și migala care se află în spatele acestui meșteșug popular, ridicat la rang de artă.

La standul Maramureșului s-au mai aflat Octavian Bodea, viceprimarul orașului Seini și Anton Ardelean, primar al orașului Tăuții Măgherăuș, localitate declarată Destinație Europeană de Excelență în anul 2019.

Pe parcursul întregii zile, corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” și artiștii care le-au „horit” pașii de dans au susținut momente artistice pline de dinamism, spre încântarea celor prezenți.

Articolul precedentDescoperire macabră în Baia Mare
Articolul următorSorina Pintea, fostul ministru al Sănătății a revenit la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare