Cei 459 de absolvenți de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a și cei 235 de liceeni care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a acestor rezultate.

Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern din 27 august, fiecare elev cu media 10 la Evaluarea Națională va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale.

11 elevi din Maramureș au obținut media 10 la bacalaureat. La Evaluarea Națională în județul nostru au fost înregistrate 13 medii de 10.

Articolul precedentConsiliul Județean, partener în organizarea evenimentului ”Centenar Colegiul Național Gheorghe Șincai”
Articolul următorDin 9 septembrie, în școlile din Maramureș începe distribuția laptelui, cornului, merelor și biscuiților